4 храни, които се грижат с любов за тялото ви

Стандартен
4 храни, които се грижат с любов за тялото ви

След празнични дни, прекомерна консумация на алкохол, прием на големи количества захар или храна на корем е важно да се помни, че тялото ви се нуждае от грижа!

Тези четири храни са важни за здравословния начин на хранене, тъй като те са брилянтен помощник на тялото ви да премахне тези вредни токсини.

1. Авокадо
Има много причини, поради които редовното консумиране на авокадо е отлично за тялото ви! Но едно е особено – включването на глутатион, „супер“ антиоксидант, който е в специална защита на храносмилателната система и черния дроб от окислително увреждане, причинени от свободните радикали, които произвеждат много от храните.

2. Крес
Аз съм сигурна, че много от вас не знаят това – но Крес съдържа повече калций, отколкото млякото, повече желязо от спанака, повече витамин С от портокалите и повече витамин Е от броколи! Трябва ли да кажа нещо друго? Това е просто невероятно!

3. Червено цвекло
Абсолютно голяма детоксикираща и противовъзпалителни съставка, която според изследванията, ви помага да се упражнявате 16 % по-дълго, поради редуцирането на нитратите, които намаляват кислород прием.

4. Кисело мляко
Здравословното хранене понякога може да доведе също и до промиване на здравословната бактерия – поради което лека закуска на кисели млека е голям плюс, тъй като те съдържат пробиотици. Това е здравословна бактерия, която обикновено се намира в червата, не само е в помощ при храносмилането здравето на червата, но проучванията сочат, че също така, киселото мляко може да послужи и в борбата с излишните килограми. Това обаче е само в случаите, в които се избягват кисели млека, пълни със захар и подсладители.

2015/01/img_4137-0.jpg

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

2 responses »

  1. :)Аз пък ще кажа здравей Мим 🙂 Много ти хубав блога,следя го вече от 20 часа 🙂 Малко ли са? Нее! Те са само началото 🙂 Очакваме дъжд от свежест тук!!! С обич Мега 🙂 Айде луда,дивей си и ни покажи колко си „цветна“ по душа 🙂

    Liked by 1 person

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s