Какво говори лицето ви за вашето здраве

Стандартен

what-does-your-face-speaks-for-your-health1Кой каза, че не бива да прекарваме много време пред огледалото?! Външният вид и дизайна на лицето ви може да разкрие много за вашето здраве и благосъстояние. Ето някои части от лицето ви, които могат да кажат, ако тайно страдате или заболявате от някаква болест.

  • ОЧИ

Бял кръг около ириса – това може да бъде знак за висок холестерол. Повишения процент мазнини може да се прояви в мастни бучки или подутини по клепачите.

  • НОС

Неравности – Причините за това явление не са съвсем ясни, но има състояние, при което органите стават белези, и те се проявяват с неравности на носа. Това е много рядко заболяване, и той се нарича саркоидоза.

Голям нос – Ако имате голям нос сте по-малко вероятно уязвими за паразити и бактерии. Това се дължи на космите в носа. По-големите носове имат по-големи косми, които защитават по-добра защита, когато става въпрос за справяне с бактерии и паразити.

  • УСТА

Къси зъби – Това явление е резултат от прекомерно изливане на стомашна киселина т.е. често оригване.

  • КОЖА

Жълт цвят на кожата – пожълтяване на очите бели или жълти кожни събития може да бъде само страничен ефект на някои лекарства, обикновено лекарства за лечение на диабет или високо кръвно налягане.

Бръчките – дълбоки бръчки могат да бъдат признак за остеопороза.

Бузи

  • Зачервяване – Зачервяване може да бъде или знак за възпаление на кожата или индикацията да има синдром на Кушинг – прекомерни нива на хормона кортизол. Този хормон причинява подуване на кръвоносните съдове, което първоначално се проявяват в най-чувствителната част на лицето – бузите.
  • Лилави бузи – син или лилав цвят по бузите може да посочи с ниско ниво на кислород в кръвта.
  • УШИ

Бръчките в ухото – Експертите са стигнали до извода, че диагоналните линии в ушите са вероятно указващи до сърдечно-съдови заболявания. Проучването показа, че 10% от хората с бръчките в ушите страдат от запушени артерии.

  • КОСА

Изтъняване на косата – При жените това е обикновено е знак за ускорено функция на щитовидната жлеза, въпреки че не всички причини за косопад са известни. Това, което е известно е, че жените губят косата си поради дефицит на желязо, тъй като тя съдържа феритин, който играе важна роля в производството на клетките, отговорни за растежа на косата.

Косми по лицето – Една на двадесет жени страдат от синдром на поликистозните яйчници, което е най-честият симптом на повишено окосмяване по лицето и акне. Окосмяване по лицето и може да покаже на предстоящото менопаузата.

Вежди загуба – загуба на вежди е класически знак на забавена работа на щитовидната жлеза или недостатъчно производство на хормона тироксин, който е много важен за производството на космените фоликули
.

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s