Навици на истински щастливите хора

Стандартен

то ЩастиетоПовечето от нас си мислят, че са наистина щастливи, дали защото ни е страх да си кажем, че всъщност не е точно така..? Да бъдеш истински щастлив не се постига от днес за утрешния ден, но дълбоко в себе си, много от нас са се питали как изглежда и как се постига пълното щастие, това което те кара да се будиш с усмивка, благодарен за днешния ден. Това, което те кара от сърце да цениш малките неща в ежедневието..

Животът ми до този момент е бил доста благосклонен, срещайки ме с хора, които са израстнали, получавайки всичко от живота – на готово, с дози късмет или чрез минимални усилия и малки стъпки ден, след ден. Питала съм се многократно – имат ли тези хора някакъв ритуал? Някаква рутина, която спазват по пътят си? Въпросите ми всъщност ме натъкнаха на десетки проучвания,  относно това.

Подбрала съм за вас няколко от най-интересните факти:

  •  Те се събуждат с чувство на благодарност

Като се събудят, те винаги се чувстват благодарни на живота и за радостта от новия ден. Когато нещата са зле, направи списък в съзнанието си от всички позитиви.

Изследванията показват ясно, че хората, които редовно изразяват благодарност са по-малко вероятно да страдат от самота, тревожност, депресия или завист.

  • Те дават!

„Щастието не се състои в това, което взимаме, а в това, което даваме!“ Бен Карсън

Фокусирането върху парите, като единствена цел е сигурен начин да свършите нещастен!

  • Те никога не забравят за духовната връзка
  • Те винаги правят упражнения преди работа

Тичане, докато разхождате кучето или каране на колело до работа са идеални за вашият ежедневен анти-стрес ритуал.

  • Рядко размишляват за миналото

Щастливите хора имат едно общо нещо. Те много рядко съжаляват за неща от миналото. Те знаят, че животът е за живеене в момента и, че днес е основното събитие!

  • Те превръщат щастието в навик

Знаете ли, че повече от 40% от вашите ежедневни дейности са по навик или рутина? Вие сте на авто-пилот половината от времето. Щастливите хора правят благодарността и радостта част от този навик и той винаги работи за тях.

  • Те гледат на нещата от пъстрата им страна

Когато нещата се усложнят, истински щастливите често са непоклатими. Ако наистина искате да бъдете истински щастливи, трябва да се оповете на вярата, вместо да плачете на нечие рамо, че нещата ще се променят във ваша полза. Поддържайте своята перспектива и знайте, че без значение какво се случва, вие можете да се съвземете по-бързо отколкото си представяте и да бъдете опора, вместо съжалявани!

  • Те високо ценят личните взаимоотношения

Вместо да се фокусират върху парите и безмилостно преследване на напредък в кариерата, като работят дълги, дълги часове, най-щастливите хора се фокусират през повече от времето в личните взаимоотношения. В края на живота си, никой от нас няма да си спомня многото от времето, прекарано на работното място.

  • Те избягват драмата

Щастливите хора са по – склонни да се интересуват от собствен бизнес. Докато другите хора се хващат в отношения със стресът на други хора, щастливите хора избират да се съсредоточат върху нещата, над които имат по-голям контрол.

  • Те следват мечтите си

Ако се събудят и осъзнаят, че не са доволни от работата си, те не се страхуват да я напуснат, впускайки се в нещо, за което ги е грижа. Това може да включва поемането на огромен рист. Това може да доведе до още по-огромен провал. Но щастливите хора не се страхуват да се отдават на мечтите си!

Източници:

http://www.hungryforchange.tv/

http://www.pursuit-of-happiness.org/

http://www.lifehack.org/lifestyle/home

и др.

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s