Защо замених обикновенната сол с Хималайска?!

Стандартен

Розова Хималайска сол на кристалиЧували ли сте за невероятната Хималайска кристална сол, която идва директно от Хималаите? Тя е пълна с някои доста невероятни ползи и е задължителна част, която трябва да добавите към вашия килер. Това е абсолютно прекрасна и желана алтернатива пред готварската сол, а и многото факти, на които се натъкнах обясняват защо..

  • История

На първо място! Кое прави Хималайската кристална сол толкова невероятна? Преди повече от 200 милиона години е имало кристализирали легла морска сол, които са били покрити с лава. Това, че те са се запазили в тази девствена, девствената природа, която е заобиколена със сняг и лед в продължение на толкова много години означава, че солта е била защитена от замърсяванията на съвремието. Много хора вярват, че тази розова сол от Хималаите е най-чистата сол, която може да бъде намерена на планетата!!

  • Енергия и минерали

Хималайската сол съдържа същите 84 минерали и елементи, които се намират в човешкото тяло, коeто само по себе си е доста впечатляващо! Някои от тези минерали са: натриев хлорид, сулфат, калций, калий и магнезий.  Тя е ниска на натрий и друго нещо, заради което тази сол е невероятна е нейната клетъчна структура, която съхранява вибрационна енергия. Минералите в тази сол съществуват в колоидна форма, което означава, че те са достатъчно малки, за нашите клетки да абсорбират лесно.

  • Какви точно са ползите?

Някои от ползите, които можете да очаквате от консумацията на тази сол на мястото на редовното – готварска сол, включва:

– Подпомагане на съдовото здраве;
– Подкрепа за здрави бели дробове и дихателната функция;
– Насърчаване на по-стабилнен рН баланс в клетките;
– Намаляване на признаците на стареене;
– Насърчаване на здравословния сън;
– Повишаване на либидото;
– Повишава хидратацията;
– Укрепване на костите;
– Понижава кръвното налягане;
– Подобрява кръвообращението;
– Детоксикация на организма от тежки метали.

  • Сравняване с други соли
  1. Морска сол

Докато все още е по-добър избор от готварска сол, морска сол става все по – обработенa и нека си го кажем, океаните стават все повече и по-замърсени всяка година. Поради девствените условия, в които се съхранява, хималайската сол доказва, че е най-чистата сол на разположение днес.

  1. Готварската бяла сол

Готварската сол е напълно лишена от по-голямата част от своите минерали, с изключение на натрий и хлор. Избелвана и почиствана с химикали и след това нагрявана при изключително високи температури. Йодът, който се добавя към готварската сол е почти винаги синтетичен, което е трудно за възприемане от нашите органи. Това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Проучванията показват, че за всеки грам от готварска сол, която се консумира, тялото ви ще използва 20 пъти количеството на клетъчната вода, за да се неутрализира количеството на натриев хлорид, който присъства в тази химически третирана сол.

Освен това, много от нас консумират твърде много преработени храни. Тези храни съдържат астрономически количества сол, което не е добре за здравето ни!

Би трябвало да можете да намерите невероятната Хималайска кристална сол в местния магазин за здравословни храни, или много лесно – онлайн!

… С любов и грижа за вас!

Източници:

http://fitlife.tv/

http://www.globalhealingcenter.com/

http://www.himalayanlivingsalt.com/

http://authoritynutrition.com/

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

One response »

  1. Pingback: Защо замених обикновената сол с Хималайска?! | Натурално

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s