Изумруденият подводен парк в Австрия

Стандартен
86bc2bd4-caf4-4139-9d1b-9e3d28c7773f_mainЗа да се разходите в този парк, може да ви се наложи да си вземете плувен костюм и маска за гмуркане.

Всяка година, този парк в подножието на австрийската Hochschwab планина, се превръща в огромен басейн с всичките му пътеки и пейки потопени под вода. „Не бойте се“, казва фотографът Marc Henauer, това не е катаклизъм. По-скоро необичайно природно явление, причинено от топящия се сняг, който повишава нивото на езерото през пролетта.

Също така, перфектна основа за сюрреалистична подводна фотосесия.

 

Всяка пролет този парк се посещава от хиляди авантюристи и дава своя път на подводни изследователи от цял свят.

Разположен сред изумрудените води на Grüner See (Зеленото Езеро), този парк е туристическа атракция през цялата година.

Когато веднъж заснежените Hochschwab планини започнат да се топят, целият прекрасен парк с мостове и дърветата се потапяте в подводния свят.

Средното ниво на езерото е само 1-2 метра за площ от 2000 кв. метра. Но тя се издига бързо и достига дълбочина от 10-12 м., с площ от 4000 кв. м.

Според фотографа Marc Henauer, усещането, че си в подводен парк е магическо и видимостта е невероятна, нещо, което само тропическите морета имат.

Под водата, ние се чувстваме като в един магически свят. Слънцето създава фантастична гледка на светлинните лъчи през водата. След това мислите, че това е сън и очаквате да се появят приказни същества.

Невероятното явление обаче трае само 3 до 4 седмици през пролетта. Henauer казва, че са прекарали една седмица на мястото, за да се реализира тази серия фантастични снимки!

 

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s