5 мощни антибиотика, които не изискват рецепта

Стандартен

oregano-620x360Болничните антибиотици станаха едни от най – предписваните „лекарства“ днес. В резултат на това хората си разрушават храносмилателните системи, и по ирония на съдбата, са намалили техния естествен имунитет към всички видове инфекции в бъдеще. В тази статия съм подбрала прости на вид, но мощни естестествени антибиотици, чрез които можете да се избавите се от инфекции без  самоунищожаване.

  • Чесън

Чесънът е бил използван като лекарство от култури по целия свят в продължение на хиляди години.

Той е мощен антибиотик, който притежава антивирусни, противогъбични и антимикробни свойства и е в състояние да ви помогне да се защитите и да улесните премахването на неприятелски бактерии. Той също е много високо сред естествените антиоксиданти, които унищожават свободните радикали, което също така подкрепя за силна имунна система.

Активната съставка на чесъна, алицин е ключов компонент за убиване и отблъскване вредните бактерии. За да активирате тези съединения го консумирайте суров, на топъл чай, или в леко топла храна.

  • Колоидно сребро

Колоидното сребро е известен като ефективен антибиотик с векове.

Прилагането на колоидно сребро върху хора е с удивителни резултати. Основното предимство е, че е бързо, фатално за микроби без токсично действие върху своя приемател.

Според последните изследвания, колоидното сребро може да унищожи резистентни на антибиотици, микроби като MRSA, птичи грип и атипична пневмония.

  • Масло от риган

Масло от Риган се грижи за отстраняването на вредните бактерии, без да се нарушават полезни бактерии. Също така е антивирусно и противогъбично, което го прави мощна комбинация от три-в-едно. Съперничи на фармацевтичните продукти, докато не насърчава антибиотична резистентност.

Ключовата антимикробна съставка в масло от риган е карвакрол. Трябва да се уверите, че вашето е най-малко 70 процента съдържание на карвакрол, за да бъдат ефективни.

  • Ехинацея (Echinacea)

Ехинацеята е била използвана за лечение на широк спектър от инфекции в продължение на стотици години. По традиция, тя е била използвана за лечение на отворени рани, дифтерия, отравяне на кръвта и други бактериални заболявания.

Днес, тази мощна билка се използва предимно за настинки и грип, поради способността му да унищожи най-опасните форми на бактерии като стафилококус ауреус, което причинява смъртоносна MRSA (метицилин резистентен Стафилококус ауреус).

  • Манука мед

Може би най-вкуният антибиотик идва под формата на мед от манука. Може да убие широк спектър от патогени, включително и MRSA. Установено е също така, че след употреба третираните бактериите не се натрупват наново.

Това със сигурност не е изчерпателен списък на природните антибиотици, но едно чудесно начало за всички физически аптека. Също така помисли рейши, Пау Дарко, Уна де Гато, екстракт от маслинови листа, карамфил, куркума, а дори и лимони да завършвам си антибиотик арсенал.

Източник:

http://www.naturalnews.com

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s