ЗА ВСИЧКИ ПУШАЧИ: Тези храни изхвърлят никотина от тялото!

Стандартен

smoking-lady-woman-cigaretteПушенето е вредно за здравето. Ние всички сме наясно с това, но за някои хора е доста трудно да сложат край на този навик.

Никотинът предизвиква бързо повишаване на кръвното налягане и сериозно увреждане на белите дробове. Освен това, дори и да спрете да пушите, ефектът от никотина ще продължи с години.

Някои здравословни промени в начинът ви на живот могат да ви помогнат да премахнете никотина от тялото си.

Ето някои от най-добрите храни, които ще ви помогнат:

  • Броколи

То е богато на витамин С и В5. Пушенето намалява нивата на витамин С в организма.

  • Портокали

Портокаловият сок е богат на витамин C. Редовната консумация на портокали ще засили вашия метаболизъм и ще облекчи стреса.

  • Сок от моркови

Ако пушите, тогава трябва да знаете, че всеки път, когато запалите цигара, никотинът остава в тялото ви в продължение на три дни. Никотинът също вреди и на кожата. Сокът от моркови, освен че е доказал полезността си за кожата, е и богат източник на витамини A, C, K и B, които пък са доказали своята ефективност в премахването на никотина от организма.

  • Спанак

Спанакът е един от най-здравословните зеленчуци, защото той не е богат само на витамини, но също така съдържа голямо количество фолиева киселина (витамин B9, един от най-важните за здравето, подпомагащ размножаването на клетките.)

  • Киви

Този чуден плод ще ви помогне да премахнете никотина от тялото си. Кивито е богат източник на витамини А, С и Е. Когато пушите, нивата на тези витамини намаляват.

  • Вода

Пушенето дехидратира тялото ви. Според много изследователи, чрез пиене на много вода, можете да спрете да пушите и да премахнете никотина от тялото си.

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s