Не хвърляйте обелките от Банан и Портокал! Те вършат чудеса за тялото

Стандартен

image

Знаем, че в повечето случаи обелките на плодовете са по-здравословни от самите тях! Понякога кората съдържа повече хранителни вещества от вътрешността на плода. Такъв е случаят с портокалите и бананите. Има различни начини за използване на кората, медицински и практически, за които най-вероятно не сте знаели до сега.

Кората на портокала, точно както на ябълката, съдържа много хранителни стойности. Но е важно кората да не е замърсена с пестициди. Използвайте такава от органичен плод, или я почистете с помощта на чаена лъжичка сода за хляб и вода – трябва да потопите плодът около половин час в разтвора.

Редица изследвания са доказали, че портокалова кора е чудесна за подобряване на храносмилането и обмяната на веществата. Тя успешно се бори срещу газове, киселини в стомаха и повръщане.

Ползите, предоставени от корите идват от етеричните масла, които съдържа. Тези масла имат антибактериални и противовъзпалителни свойства и помагат за подобряване функцията на черния дроб. Тези етерични масла имат въздействие върху нервната система, така че са идеални за успокояване и безсъние.

Обелката от банан е пълна с антиоксиданти, минерали и витамини. Изследванията са показали, че може успешно да премахне ухапвания от насекоми – просто натрийте мястото на ухапването с вътрешната част на кората. Банановите кори насърчават заздравяването на рани и натъртвания по тялото. С помощта на обелка от банан можете да избелите зъбите си, а също и помага при главоболие. Състав от корите е успешно решение на проблемът със сърбеж по кожата и скалпа. Псориазисът може също да бъде успешно третиран чрез триене по заболялата част на кожата.

Източник: http://www.healthyfoodhouse.com

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s