Кокосова вода и защо тя е толкова невероятна!

Стандартен

coconuts_kesu_shutterstockmedСилата на кокосовата вода просто няма граници! Освен ползите за здравето, от кокосова вода могат да се приготят и невероятни шейкове. Така че предлагам ви да оставите „Банкя“ и „Хисар“ малко на страна и да се насладите на чаша кокосова вода вместо това. Малко по-надолу са причините Защо…

  • Хидратация 

Кокосовата вода ви помага да се презаредите и рехидратирате. Тази калиево заредена напитка помага за контролиране нивата на телесната течност, като се поддържа налягането на водата във вашите клетки и кръв.

  • Сърдечно и бъбречно здраве

Супер важно е сърцето и бъбреците да се поддържат в оптимално здраве! Кокосовата вода намалява риска от хипертония (високо кръвно налягане). Нашите бъбреци са филтъра на телата ни. Мислете за тях като за цедка. Те произвеждат урината, премахват отпадъците и излишните течности от кръвта ни, контролират химичния баланс на тялото ни, помагат при контрола на кръвното налягане и помагат за производството на червени кръвни клетки. Поддържането им щастливи и здрави е един добър начин за предотвратяване на бъбречни камъни.

  • Мускулна и мозъчна сила.

Кокосовата вода е със много високо съдържание на електролити. Електролитите помагат на нервната система и предаването на нервите. Ако имате мускулни спазми, кокосовата вода ще помогне за предотвратяването им.

  • Храносмилане

Кокосовата вода съдържа биоактивни ензими, които помагат за усвояване на храната, подобрява храносмилането и обмяната на веществата, поради неговите електролитни ефекти. То също помага при болки в корема или стомашни спазми.
Нашето здраве започва от вътре на вън. За да поддържате тялото си като добре смазана машина,  трябва да му дадете правилните храни и хранене.

Бързо отскачайте до супер-а за доза кокосова вода!

Източници:
http://fitlife.tv/
http://www.healthy-holistic-living.com/
Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s