В тези ситуации, не използвайте сода!

Стандартен

sodaВероятно сте чували за многото страхотни приложения на содата за хляб, които излизат извън нейната употреба при готвене. В допълнение към другите си цели, този продукт може да ви помогне да поддържате хигиената в дома си и можете да го използвате и като козметичен продукт.

Въпреки това, в някои случаи трябва да го избегнете. Вижте в кои..

Содата за хляб не е идеално решение в следните ситуации:

1. Смятате ли, че често страдатe от стомашни киселини? В тези ситуации содата е изключително ефективно средство за защита, но не трябва да прекалявате. Ако често се борите с това състояние, по-скоро трябва да се консултирате с вашия лекар, вместо да приемате несъразмерни количества сода всеки ден.

2. Въпреки, че содата е чудесен почистващ препарат, не използвайте за почистване на алуминиеви контейнери. Това може да доведе до опасни реакции.

3. Ако просто поставите отворена торбичка сода за хляб в хладилника, в една купа, тя няма да бъде толкова ефективна при неутрализиране на миризми. За оптимален ефект, поръсете содата върху поднос и го поставете на рафт в хладилника.

4. Вероятно знаете, че можете да използвате сода за хляб в ситуации, когато се борите с огън. Все пак, това не е проста процедура. Дори ако имате голямо количество сода за хляб на ръка, не е безопасно да сипвате върху огъня! Забравете за това и най-добре използвайте пожарогасителя или вода!

5. Содата за хляб се използва често като продукт за грижа за кожата. Въпреки това, тъй като е силно алкална, експерти не го препоръчват за решение на какъвто и да е проблем с лицето. Содата премахва естествените киселини в кожата, и по този начин се създава благоприятни условия за разпространение на акне.

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s