Омлет с моцарела, счукан лют пипер и салвия

Стандартен

Моцарела омлетТози мек, приятен и ароматен омлет може да бъде приготвен по всяко време на деня от закуска – до вечеря.

Подправката салвия (наричана още „градински чай“, преведено от „sage“) и люспиците лют пипер, придават на ястието уникален аромат и фантастичен вкус, които ви гарантирт обиране на овациите. Вижте невероятно лесната рецептата по-долу..

Необходими продукти (за 2 порции)

1/4 чаша вода;
1 супена лъжица нарязана салвия (пресен градински чай);
1/2 чаена лъжичка счукан лют червен пипер;
1/4 чаена лъжичка сол (хималайска по възможност);
4 големи яйца;
1 белтък;
1 супена лъжица масло или зехтин;
1/4 чаша настъргано сирене моцарела, при стайна температура;
Пресни салвия и домати за гарниране (по желание)

Подготовка

1. Комбинирайте първите 6 съставки в купа и леко разбъркайте;

2. Загрейте незалепващ тиган с малко зехтин на средно-висока температура.

3. Добавете половината от яйчната смес и разпределете равномерно в тигана. Оставете да се готви, докато краищата започнат да се извиват навън (около 1 минута). Плъзнете предния ръб на шпатула между ръба на омлет и тигана. Внимателно повдигнете ръба на омлета и наклонете тигана, за да позволите несготвената смес да влезе в контакт с тигана. Повторете процедурата на противоположния край на омлета. Продължете готвенето, докато видите, че в центъра няма несготвена смес (около 2 минути). Поръсете половината от сиренето равномерно върху половината омлет.

4. С помощта на шпатула, сгънете наполовина. Внимателно плъзнете омлет в една чиния. Процедурата се повтаря с останалите масло или зехтин, яйчна смес, и сирене.

Салвия / Градински чай (Sage)

Салвия / Градински чай (Sage)

Гарнирайте с листа от салвия и нарязани домати, ако желаете.

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s