Защо бирата (всъщност) е полезна?

Стандартен

beer

С настъпването на уикенда, ще поговорим малко повече за бирата и защо в умерени количества, тя може да бъде полезна за вас.

Въпреки че не можем да оправдаем няколко внушителни халби от този утоляващ жаждата нектар на боговете, изследванията показват: Бирата може да има някои сериозни здравословни предимства!

Тя може да помогне за намаляване на риска от артрит
В едно скорошно проучване в „Arthritis & Rheumatism“, жените, които пият 3-5 бири на седмица са имали 31% по-нисък риск за ревматоиден артрит, болест, която засяга предимно жените, в сравнение с тези, които са се въздържали от употреба на алкохол. Ликувайте! Сега имате официално извинение, за консумирането на тази напитка с всяка вечеря. (Благодаря ти, наука!).

Тя може да помогне за изграждането на здрави кости
Не, не трябва да започнете да сипвате бира върху зърнената си закуска, но чаша или две от пенливата напитка е свързана с по-голяма здравина на костите, според проучване в „Journal of the Science of Food and Agriculture“ („Списанието за Науката, Храните и Земеделието“). Бирата е богата на хранителния силиций, който е ключов компонент за увеличаване на костната минерална плътност.

Тя може да попречи на камъни в бъбреците
Около 30% от американците ще имат камъни в бъбреците по време на живота си, според проучване в „Clinical Journal of the American Society of Nephrology“ („Вестник на Американското дружество по нефрология“). За щастие, проучването също така показва, че мъжете и жените, които пият умерено количество бира е установено, че имат 41% по-малък риск от развитие на камъни, в сравнение с хората, които не пият.

Бирата поддържа мозъкът ви млад
Хората, които си позволяват по едно питие на ден (да, това включва вино и спиртни напитки), е по-малко вероятно да усетят спад в умствените си способности и спомени, в сравнение с техните непитейни връсници и тези, употребяващи тежки количества алкохол, според проучване във „вестник на медицината Нова Англия“ („New England Journal of Medicine“). Да! Баба е имала право, когато казваше „С малко е по-добре, от нищо.“

Тя може да даде тласък на сърдечното здраве
Голям мета-анализ, публикуван в „Европейският журнал по епидемиология“ („European Journal of Epidemiology“) установи, че хората, които пият около една халба бира на ден са 31% по-малко вероятно да страдат от сърдечен пристъп, сърдечна болест или инсулт, в сравнение с хората, които са се въздържали от употреба на алкохол.

Нека вдигнем чаши за Здравето!

Източници:

http://news.health.com/

http://www.researchgate.net/

http://www.arapc.com/

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s