18 Невероятни ползи от Мед и Канела

Стандартен

cinnamon-and-honey-smФармацевтичните компании със сигурност не биха искали да четете този пост!
Установено е, че комбинация от мед и канела лекува повече заболявания, отколкото сте си представяли. Медът сам по себе си е много ефикасно лекарство за всички видове заболявания! Може да бъде използван без странични ефекти, което също е плюс. Днешната наука казва, че въпреки че меда е сладък, когато се приема в правилната дозировка като лекарство, не вреди на пациенти дори с диабет. Вижте в кои случаи можете да прилагате тази природна комбинация, като лек:

Сърдечно-съдови заболявания:

cinnamon-toastНаправете паста от мед и канела на прах и консумирайте с препечен хляб редовно за закуска. Така се намалява нивото на холестерола и потенциално може да спаси от сърдечен удар. Редовната употреба на канела и мед укрепва сърдечния ритъм. В Америка и Канада, в различни старчески домове са лекувани пациенти успешно са установили, че артериите и вените на възрастните хора губят своята гъвкавост и се запушват, медът и канелата могат успешно да ги съживят

Артрит

Пациенти с артритни заболявания могат да се възползват, като си направят разтвор от една чаша топла вода с две супени лъжици мед и една малка чаена лъжичка канела на прах. Когато се приема ежедневно дори хроничният артрит може да бъде излекуван. В едно скорошно изследване, проведено в Университета на Копенхаген, бе установено, че когато лекарите лекуват своите пациенти със смес от една супена лъжица мед и половин чаена лъжичка канела на прах преди закуска, те установили, че в рамките на една седмица, практически 73 пациенти са напълно освободени от болка – и в рамките на месец, повечето всички пациенти, които не са могли да ходят или да се движат заради артрит, сега прохождат и без болка!

Инфекции на пикочния мехур:

Вземайте по две супени лъжици канела на прах и една чаена лъжичка мед в чаша хладка вода и я изпийте. Той унищожава микробите в пикочния мехур … Това е просто невероятно!

Холестерол:

Две супени лъжици мед и три супени лъжици канела на прах, смесени в 450 гр. чай или вода, давани на пациент с холестерол е установено намаляне нивото на холестерола в кръвта с 10 на сто в рамките на два часа. Приемано по три пъти на ден, хроничния холестерол може да бъде излекуван.

Настинка и грип:

cinnamon-and-honey-optИспански учени са установили, че тези, които страдат от чести или тежки настинки и грип трябва да вземат поедна супена лъжица мед с 1/4 лъжичка канела на прах дневно в продължение на три дни. Този процес ще излекува най-хроничната кашлица, настинка, и ще изчисти синусите, при това е и вкусно!

Разстроен стомах: Мед, консумиран с канела на прах, в същите пропорции като за настинка, лекува болки в стомаха и по този начин също може да изчистите корена на язва от корема си,

Газове:

Според изследванията, направени в Индия и Япония, когато се консумира мед с канела, стомаха се освобождава от газове.

Имунната система:

Ежедневната употреба на мед и канела на прах укрепва имунната система и предпазва организма от бактериални и вирусни атаки. Учените са установили, че медът има различни витамини и желязо в големи количества. Постоянна употреба на мед укрепва белите кръвни телца (където се съдържат ДНК), за да се борят с бактериални и вирусни заболявания.

Нарушено храносмилане:

Канела на прах, поръсена върху две супени лъжици мед, облекчава киселинността и помага да се усвоят и най-тежките ястия.

ДЪЛГОЛЕТИЕ:

Чай с мед и канела на прах, при редовен прием, прекратява опустошенията на старостта. Използвайте четири супени лъжици мед, една чаена лъжичка канела на прах, както и три чаши вряща вода, за да се направи чай. Пийте 1/4 чаша, три до четири пъти на ден. Той поддържа кожата свежа и мека, ограничава стареенето и увеличава границите на живота.

Дрезгав глас и възпалено гърло:

Когато имате гъдел на гърлото или при дрезгав глас, вземете една супена лъжица мед и го преглътнете, без да го разтваряте в устата си. Повтаряйте на всеки три часа, докато се прекратят симптомите.

Пъпки:

Направете паста от три супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прах. Нанасяйте пастата върху пъпките преди сън и ги измивайте на следващата сутрин с топла вода. Нанасяно дневно за две седмици, премахва всички пъпки от корена.

Кожни инфекции:

Прилагане на мед и канела на прах в равни части, на засегнатите части лекува екземи, трихофития и всички видове кожни инфекции!

Отслабване:

Ежедневно, сутрин, половин час преди закуска и на празен стомах, и през нощта, преди лягане, пийте мед и канела на прах,разтворени в чаша вряща вода. Когато се приема редовно, намалява теглото. Също така, пиенето на тази смес редовно, не позволява на мазнините да се натрупват в организма.

Умора:

Последните проучвания показват, че съдържанието на захар в меда е по-полезно, отколкото е в ущърб на здравината на тялото. Възрастните хора, които вземат мед и канела на прах в равни части са по-бдителни и гъвкави. Д-р Милтън, който е направил изследвания, казва, че половин супена лъжица мед, поръсен с канела, разтворен в чаша с вода, повишава жизнеността на организма в рамките на седмица.

Лош дъх:

Гаргара с една чаена лъжичка мед и канела на прах се смесва с топла вода, първото нещо сутрин, така дъхът остава свеж през целия ден.

Загуба на слуха:

Ежедневно сутрин и вечер с мед и канела на прах, взети в равни части са пособни да възстановят слуха

benehoneycin

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s