Тайните, които държат двойките щастливи и заедно

Стандартен

     Снимка: Авторска

Всеки иска да се чувства обичан, щастлив и в хармония с партньора си, но малко хора го постигат.

В трепетната едмица на любовта, ще разгледаме един въпрос, чийто отговор често е загадка, която стои между партньорите във връзката, а именно „Как да направим връзката си наслада и за двете страни?“

Хармонията в личните взаимоотношенията между партньори е даване и получаване по взаимно съгласие, като същевременно се респектира личното пространство на другия, необходимо за себелюбие и самоосъзнаване.

1. Станете най-добри приятели. Разберете какво партньорът ви харесва и какво не. Задавайте само отворени въпроси.

2. Разгледайте вашата обща визия за бъдещето. Много двойки считат това за скучно, но споделените цели и възгледи за живота и за бъдещето всъщност носят хармония и сигурност във връзката.

3. Бъдете скромни. Поемете отговорност за собствените си действия и кажете „Съжалявам“, когато видите, че сте сбъркали.

4. Бъдете щедри. Позволете си смирение, за да оцените любовта, да прощавате с мекота, да слушате внимателно и да правите компромиси във връзката си. Безкомпромисността може да бъде хубаво качество в някои сфери от живота, но не и в градежа на една стабилна връзка.

5. Инвестирайте в собствения си и постоянен самоконтрол. Следвайте интересите си, вашите цели, вашите емоционални нужди и желания и ги споделяйте с партньора си.

6. Вяра. Говорете истината, винаги и позволявайте и на страховете си да стигнат до повърхността, споделяйте ги внимателно заедно. Помнете, че „Споделената болка, е половин болка“

7. Слушайте и никога не забравяйте. Слушайте много внимателно партньора си и не забравяйте това, което го интересува, харесва и най-важното, не забравяйте и своите собствени интереси.

8. Оставяйте простор. Дайте някакво време „сам за себе си“ на партньорът ви да прави неща, които го интересуват, на които се наслаждава и го карат да се чувства добре. През това време, вие може да направите същото.

9. Бъдете интимни. Изразете любовта си чрез прегръдки, целувки, милване, гушкане, комплименти и други форми на привързаност.

10. Имайте вяра. Никога не се отказвай от реализирането пълната картинка на силна връзка, особено когато на лице е голяма буря. Такива моменти има, трябва да се приемат и да се продължи напред.

Така че въпросът ми към вас е: Ако ви се налага да направите промяна, така, че да може да живеете щастливо и в хармония в отношенията си с партньорът ви, от къде ще започнете?

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s