16 Мощни храни за Борба с Диабет

Стандартен

onion-garlic-gingerДиабетът достига епидемични размери по целия свят и все по-често, той се превръща в огромен проблем в развиващите се страни. Въпреки това, с една здравословна диета и редовни физически упражнения и много билки, могат да помогнат за лечение на това тежко, хронично състояние или да спомогнат поддържането добро качество на живот.

Нони

Нони има над 100 основни и странични области на приложение, като основни са понижаване високото кръвно налягане и при диабет тип 1 и 2. Нони може да се приема заедно с всички лекарства – противопоказания почти липсват. В много случаи то подобрява действието на други медикаменти.

Тилчец
Тези семена са богати на фибри, което забавя разграждането на въглехидратите по време на храносмилането и по този начин помага да се поддържат стабилни нива на кръвната захар.

Горчив пъпеш
Този плод съдържа няколко химически вещества, които спомагат за намаляване на нивата на кръвната захар и действа като стимулира апетита, което може да помогне за намаляване на теглото.

Гуава
Този плод съдържа химикал, наречен jamboline който помага превръщането на нишестето в захар и по този начин помага за намаляване на нивата на кръвната захар.

Дафинов лист
Тези листа са доказали антидиабетичните си свойства и могат да се пие, във формата на пресен сок.

Чесън
Чесън съдържа съединение, наречено алицин, което също се е доказало в модулиране на диабетното състояние.

Алое Вера
Алое вера действа като тоник на черния дроб, който помага да се регулира нивото на кръвната захар чрез подкрепа функцията на черния дроб.

Зеле
Подобно на много от членовете на кръстоцветни зеленчуци, зеле може да ви помогне да модулират и нормализира нивото на кръвната захар.

Куркума
При смесване с Amla (индийско цариградско грозде), куркума, е доказано, че е ефективно лечение на диабета.

Канела
Използването на канела е доказано в клинични проучвания, за да подобрим опита както на кръвната захар и нивата на холестерола.

Къри листа
Консумирането на пресни къри листа сутрин е доказано, че предотвратява рисковете от развитието на диабет.

Amla
Индийски цариградско грозде сок, смесен със сок от тиква може да помогне с естествената стимулация на инсулин.

Боб
Богат източник нa диетични фибри и сложни въглехидрати, бобът също спомага за стимулиране производството на инсулин.

Краставица и репички
Листа от краставици и репичкови растения са с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на фибри, и двете от които допринасят за управлението на диабета.

Лук
Подобно на чесън, лукът е член на семейството на Allium; неговите активни съставки, алицин и R алил пропилдисулфида са двете известни хипогликемични вещества.

Джинджифил
Gingerol съединението в този пикантен корен помага на мускулите да поемат глюкозата в клетките, като по този начин намалява общите нива на кръвната захар.

Диабетът е сериозно състояние и широкото му разпространение се превръща в сериозна заплаха за здравето на населението. Това заболяване поставя хората в по-голям риск за инфаркти, инсулти, слепота, причинени от диабетна ретинопатия. Въпреки това, запазването на нивата на кръвната захар е най-добрият начин това състояние да се контролира и да се избегнат някои от неговите по-сериозни последици.

Билките горе, заедно със здравословна диета и физически упражнения могат да помогнат за това ежедневното управление.

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s