В захапката на … мама!

Стандартен

Заклещен между зъбите на животно не е позиция, в която бихте желали да бъдете, сигурна съм! Но пък няма да е чак толкова зле, ако знаете, че това е „мама“. 

Когато бях по-малка, начинът по който котките разнасяха малките си, висящи от устите им, дълбоко ме смущаваше! Радвах се, че не съм котка (сега не се радвам чак толкова :))

Оказа се, естествено, че като за всяко нещо в природата, и за това си има логично обяснение, което се отнася и за големите котки.

За разлика от хората, котешкия вид не са особено уязвими на нараняване или задушаване в областта на врата. Така че, това е безопасен и естествен начин майките да придвижват малките си от място на място.

Ако животното е смутено или притеснено по някакъв начин, то ще напусне мястото, където се намира, заедно с малките си.

Знаете ли, че по реда на раждането котката ще отнесе на по-спокойно място едно по едно котенцата, хващайки ги за врата…

Докато ги носи, котенцата не се съпротивляват, а висят като вцепенени.

Всъщност, бидейки пристиснати във вратната област, котките се парализират. Именно за това, не изпитват болка или каквото и да е неприятно чувство, висейки с цялата си тежест.

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s