Масло от Риган и мощните му свойства

Стандартен

Риганът е мощна билка с уникални лечебни свойства. Знаете ли, че риганът има осем пъти повече антиоксиданти от ябълките и три пъти повече от боровинките? Антиоксидантите са необходими, за да се предпазва тялото ни от свободните радикали и естествено за стимулиране на имунната система. Ригановото масло е най-мощният растителен петрол в света!

Добиването на масло от започва в Древна Гърция.

От гръцки думата риган се превежда като „радост от планините“.

Гърците са първите, които използват маслото за медицински цели, като мощно антивирусно, антибактериално,
антисептично, противогъбично средство, а също и като средство за болка и възпаление. То е било главният антибактериален инструмент, използван от Хипократ. Риганoвите листа традиционно се използват за лечение на заболявания, свързани с дихателната и храносмилателната системи.

Маслото от риган съдържа четири основни групи химикали, които са с активни лечебни средства.

  • Феноли (включително карвакрол и тимол). – те действат като антисептични средства и антиоксиданти;
  • Терпени (включително пинен и терпинен) – те притежават антисептично, антивирусно, противовъзпалително и анестетични свойства;
  • Естери (включват линалилов ацетат и геранил ацетат) Те проявяват противогъбични свойства.

Въпреки, че всички тези съединения притежават лечебни свойства, най-значимото първично съединение намерено в маслото от риган е Карвакрол. Научните изследвания доказват, че карвакрол е един от най-ефективните антибиотици, известни на науката!

Много е важно да се уверите, че масло от риган има концентрация карвакрол на 70% или повече. То не създава вредни щамове в тялото и няма страничните ефекти на фармацевтичните антибиотици. Освен това е ефективно срещу опасни и дори смъртоносни бактерии, но не произвежда биологични промени в организма. Етеричното масло от риган подхранва тялото и не го изтощава от страна на хранителни вещества, както традиционните антибиотици правят.

Източник:

http://livingtraditionally.com/

„Практиката на ароматерапията“ от Жан Велне

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s