Патладжан на грил с хумус

Стандартен

main-199450630c8488623-400x363

Следващата вкусотийка, която ще ви предложа е много подходяща за основно. Комбинацията от печен, мек патладжан, зехтин и хумус, придружени от много свежа и лека салата, като гарнитура, мигновенно се превръща в любима на деца и възрастни.

Кой каза, че веганите и вегетарианците не се наслаждават на вкусна храна? Пробвайте следната рецепта и помислете пак …

Необходими продукти
  • 2 патладжана;

  • 2, 3 ч.л. зехтин или слънчогледово олио;

  • 3 филии бял хляб;

  • 300 г хумус;

  • 100 г печени орехи;

  • 200 г чери домати;

  • 1/2 връзка магданоз;

  • сокът от половин лимон;

  • олио или зехтин за намазване;

  • подправки по желание.

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на 1,5 см филии и го поставете в купа със солена вода за 15 мин.

През това време смелете хляба на трохи в кухненски робот, добавете към него 2 ч.л. зехтин и пулсирайте отново за няколко секунди. Пригответе и хумусът, ако не използвате готов (лично аз го приготвям по тази рецепта)

Отцедете и измийте патладжанът добре, подсушете го и го намажете с олио и щедро с подправки. Наредете парченцата на грил, намазнен грилов тиган, а ако не разполагате с такива, на грилът във фурната, като обръщате 4 пъти и мажете с олио при всяко обръщане.

Когато патладжановите филии са готови , намажете всяко едно с 2 с.л. хумус, поръсете с трохите и ги притиснете добре. Изпечете във фурна до златист цвят.

След това в купа объркайте продуктите за гарнитурата – чери доматите, нарязани на 2, орехите, магданозът и лимоновият сок, подправени със зехтин и морска или хималайска сол.

За тотален разкош и наслада, поднесете с арабски питки 🙂

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s