Кажи ми любимият си цвят, за да ти кажа какъв си…

Стандартен

Цветовата психология е пленителната наука за това как цветовете на светлинния спектър влияят на нашето настроение и поведение. Например, плацебо таблетки,  с горещ цвят са склонни да произвеждат по-силен ефект, когато пациентите смятат, че приемат стимуланти, и светло сини хапчета произвеждащи по-силен ефект, когато те смятат, че приемат лекарства за депресия.

Според едно проучване от 1997 Cooper Marketing Group, 35% от американците казват, че любимият им цвят е синьо, последвано от последван от зелен (16%), лилаво (10%) и червен (9%). Смята се, че синьото и зеленото имат такъв успокояващ и положителен ефект върху хората, защото  се свързват с цветове от нашата древна история. Преди 50 000 години, синьо и зелено би означавало, вода, източници на храна и подслон.

Може би сте забелязали, че в различните сезони на живота си сте били привлечени от различни цветове. Това е съвсем нормално и представлява преходът от животът ви, от една фаза към друга.

Така че това, което прави даден цвят (цветове) ваш любим разказва за вас. Виж по-долу!

Черен, червен, кафяв или сив

Всички тези цветове представляват защита на коренната, или базова чакра. Тези, които са привлечени от тези цветове обикновено имат труден екстериор, зад който може би се крие меко сърце. Сила и страст са характеристиките на хората, които се асоциират с тези цветове, и те обикновено са много енергични.

Оранжев

Този цвят представлява сакралната чакра. Тези, които са привлечени от оранжевия цвят обикновено са много креативни и имат стабилен сексуален живот. Те обичат да прекарват време в приключения, и са склонни да бъдат много здраво стъпили на земята хора.

Жълт

Жълтото е цветът на чакрата на слънчевия сплит. Хората, които носят много жълто са склонни да бъдат мощни и ориентирани хора. Поради това, те са склонни да бъдат добри лидери и добри бизнесмени. Въпреки че те са мъдри,  също могат да бъдат много упорити.

Зелен

Зеленото представлява сърдечната чакра. Ако зелено е любимият ви цвят, тогава вие вероятно сте много привързан към поривите на сърцето си и емоционалният си център. Поради това, тези хора са склонни да бъдат много добри лечители и слушатели. За тях най-голямата радост в живота идва, когато са в помощ на други хора.

Син

Синьото е цветът на чакрата на гърлото. Тези, които ценят синия цвят често са запалени комуникатори, и трудно могат да водят разговори с другиго. Хората, които се асоциират със синьото също са склонни да бъдат по-емоционални и по-съпричастни, и може да бъдат затворен.

Лилаво

Лилавото представлява третата чакра – око. Ако обичате пурпурният цвят, шансовете, че сте малко по-интуитивен, и сте в състояние да усетите това, което не е лесно тук, във физическото измерение, са големи. Може да сте с повишени психически способности, защото се идентифицирате с по-високо умствено или духовно ниво. Хората, които предпочитат лилаво обикновено са жадни за знания.

Розов

Розовото представлява коронната чакра. Хората, които обичат розово са склонни да бъдат радостни и с желание да правят други хора щастливи. Те се опитват да виждат най-доброто във всичко, и да направи най-доброто от всяка ситуация. Те са хора, вършещи с лекота всяко свое дело.

Дали тези интерпретации резонират с вас? Кой е любимият ви цвят? Не мислете много за това, бъдете спонтанни в отговорът си, приемете за ваш любим първият свят, който ви идва на ум, когато се заговори за „любим цвят“ и не анализирайте изборът си.

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s