Песто от къдраво зеле (кейл)

Стандартен

kale-pesto2

Къдравото зеле (кейл) набира доста популярност, като не скъпо, много богато на желязо, водоразтворими витамини, важни минерали като селен, магнезий и цинк, а структурата му е богата на влакна и целулоза, които действат детоксикиращо и подобряват храносмилането. Традиционно се ползва за салати и супи. Това песто обаче разкрива най-доброто от вкуса и цвета на зеленчука. Може да се сервира върху паста или като разядка.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • 85 г печени кедрови ядки;
  • 85 г пармезан (или вегетарианския му вариант), едро настърган, и още за сервиране (по желание);
  • 3 скилидки чесън;
  • 150 мл студено пресован зехтин и още за сервиране;
  • 85 г къдраво зеле;
  • сокът от 1 лимон.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
  • Сложете кедровите ядки, пармезана, чесъна, зехтинът, зелето и лимоновия сок в кухненски робот и ги смелете на пюре. Подправете на вкус.
  • Ако желаете да сервирате пестото с паста, объркайте го с гореща такава, като по желание я поръсите с настърган пармезан и зехтин.
  •  Съхранете пестото в буркан или съд, но го полейте с още малко зехтин. В хладилника ще се запази за седмица, може да го замразите до месец.

Kale-Pesto-Pasta-1

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s