Морковен кекс Ⓥ

Стандартен

carrot-cakeМоркови … Ванилия … Ядки … Канела … Джинджифил? Как ви звучи комбинацията? Лично аз я смятам за доста апетитна и изкусителна 🙂

В следващите редове ще ви представя един мнооого сполучлив Веган вариант на морковен кейк, след който няма да има недоволни, обещавам. Мекотата на морковите, сладостта на ванилията, аромата и леката пикантност на джинджифилът, првят този кекс добър приятел на топлите дни.

Необходими продукти

За кекса

  • 225грам настърган морков;
  • 170 грама стафиди;
  • 140 гр бяло брашно;
  • 140 гр пълнозърнесто брашно;
  • 170 гр захар;
  • 1 ч. л. канела;
  • 1 чаена лъжичка джинджифил;
  • 200 мл растително масло;
  • 200 мл вода;
  • щипка сол;
  • 1/2 чаена лъжица ванилия, може и есенция

За глазурата:

  • 170 гр пудра захар;
  • 1/2 чаена лъжица ванилия;
  • 115 гр маргарин;
  • Кашу или слънчогледово семе (по желание)
Начин на приготвяне
  • Загрейте фурната до 190 ° С.
  • За да получите сместа за кекса, разбъркайте всички сухи съставки заедно и след това добавете и добре разбъркайте мокрите.
  • Пече се в продължение на 45 минути, след това, фурната се намаля до 160 ° С и печете още 30 минути, или до готовност.
  • За да получите „черешката“ на кексът, с вилица разбъркайте добре пудрата захар, маргаринът и ванилията, докато станат на кашичка (по някога добавям и мъничко сок от лимон за допълнителен чар.)
  • Глазирайте кексът, но след като се е изстудил.
  • По желание наръсете с грубо натрошено кашу и/или слънчогледови семки.

Този кекст или това, което е останало от него, може да послужи са здрахотен топинг на сутришната ви овесена каша.

Bon Apetit, скъпи приятели 🙂

IMG_00201

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s