Какво се опитва да ни каже акнето по тялото

Стандартен

Чели сме много статии за акнето по лицето, и за това какви здравни проблеми вещае и начини да го третираме…

Тук ще поговорим малко повече за това, по тялото и как картографирането му  може да ни подскаже за някои вътрешни проблеми

body-acne-meaning

Зона 1: Хормони

Подобно на челюстта, акнето по врата може да показва, че вашите надбъбречни жлези (хормони), са прекалено натоварени. Други възможности: стрес или прекомерен прием на захар. Това е, ако не носите ризи с тесни яки или имате мазна коса, която постоянно се допира до кожата в тази област.

Зона 2 и 3: Стрес

Акнето по рамената може да означава, че сте претоварени, чувствителни и уязвими. Друга алтернатива? Проверете дали каишката на вашата чанта не причинява триене в кожата.

Зона 4: Храносмилателна система

Носите ли дрехи, които не са от дишащи материи – като полиестер или найлон? Били ли сте изложени на гъбични инфекции и алергии? Ако отговорът е не, тогава акне по гърдите може да сочи към храносмилателни проблеми, като неправилно хранене, лоши хранителни навици, като прекалено пикантни храни, твърде много студени напитки на регулярна основа.

Зона 5 & 6: Нива на витамин

Кожата е по-груба по ръцете, така че можете да получите кератоза пиларис в тази област. Това изглежда като малки петна, които дават на кожата груб, неравен вид. Кератоза пиларис се причинява от лоша циркулация и свръхпродукция на мъртвите клетки на космения фоликул. Опитайте се да се отнасяте към него с редовна ексфолиация и овлажнители, съдържащи салицилова киселина. Ако проблемът продължава, въпреки това, може да е знак за това колко ефективно тялото ви приема и се  ползва от приемът на витамини.

Зона 7: Кръвната захар

В тази зона има много малко мастните жлези, което прави акнето по стомаха по-малко вероятно. Когато пъпките се появят тук, това е обикновено поради една от тези причини: прилепнали дрехи или висока кръвна захар.

Зона 8: Хигиена или полово предавани болести

Напълно болезнено и доста трудно да се изясни, защото коефициентът на влажност в тази област е висок. Акне в интимната област може да се появи най вече при наличие на подкожни косъмчета от кола маска / бръснене или лоша лична хигиена.

Зона 9 & 10: Кожна чувствителност или алергии

Акне по бедрата и горната част на краката често идва като реакция на лосиони за тяло, душ-гелове, прах за пране или омекотител. Пъпки по долната част на краката, най-често са в следствие на врастнали косми след бръснене или кола маска. При подобен проблем, използвайте душ гелове със съдържание на салицилова киселина или гликолова киселина.

Зона 11 & 12: Нервната и храносмилателната системи

Това е най-често срещаната област на тялото за акне и чести причини са алергии, прекомерно изпотяване, пропускането на душ след тренировка, триене от спортните съоръжения, дрехи, които са прекалено стегнати и от не дишащи материи, прекалено дългото използване на раница, плътно прилепнала по гърба, раздразнение от косми или продукти за грижа за тялото, реакция от прах за пране или омекотител Ако сте изключи всичко това, помислете дали вашата диета е зареден с прекалено пържени и висококалорични храни или не получавате достатъчна доза сън …

Зона 13 & 14: Храносмилателната система

Обикновено има три причини за наличие на акне по задните части: не чисто бельо, от недишаши материи или прекалено стегнато; прекалено суха кожа; и неправилно хранене или храносмилане, с твърде много студени напитки и твърде много пикантна храна. Така че, ако пъпките не отшумяват, въпреки че овлажнявате кожата си, облечени сте в по-свободни дрехи от памук и поддържате хигиена, започнете оценка на хранителните си навици.

Така че следващия път, когато забележите акне по гърба, раменете или други части на тялото, погледнете към картата на тялото: кожата ви е вероятно се опитва да комуникира от името на вътрешните органи. Все пак, не забравяйте, че, както при всички медицински въпроси, винаги е най-добре,  да се консултирате с вашия лекар или за по-добра прогноза. Аз не съм лекар или медицинско лице и това е само една обща насока за вас.

Източник:

http://thebeautygypsy.com/

Advertisements

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s