Как да осигурим прохладна и удобна среда на котките по време на летния сезон

Стандартен

Когато термометърът се изстрелва нагоре през летните месеци, вашата космата любимка може да страда от същите проблеми, които измъчват много хора през горещите дни: сърдечни проблеми, топлинен удар, проблеми с дишането и др. „Котките са като хората“, казва говорителят на Humane Society Нанси Питърсън. „Те могат да се дехидратира и страдат от органна недостатъчност, дори да се стигне до фатален край, ако им е твърде горещо.“ Затова през летния сезон е нужно да вземем някои мерки, за да сме спокойни за нашите любимки.

download

Първо и много важно, което да запомним:

Не оставяйте котката си в паркирана кола! Не правете това, дори и за няколко минути. Вътрешността на колата може да се нагрее бързо, много по-горещо от външната температура. Оставянето на отворен прозорец на няколко инча не прави колата по-хладна.

cat-in-the-car
Също, не по-назад по важност: Не забравяйте да оставяте прясна вода за вашата котка. Оставете няколко купички с вода в къщата, за да сте сигурни, че си набавя необходимата и хидратация.

drinking2

Не бръснете козината на котката! Козината им е тяхнята защита срещу слънчево изгаряне. Котки, които са бледи или имат светла кожа кожа не трябва да имат много голям достъп до пряка слънчева светлина. „Ушите и върховете на носовете на светли котки, изложени на пряка слънчева светлинна, могат да получат рак на кожата“, казва Бернадин Круз, директор на болница Laguna Hills Animal, член на Американската асоциация на ветеринарните лекари. Прилагане на слънцезащитни продукти не е препоръчително, поради факта, че повечето котки ще намерят начин да оближат токсичното за тях вещество доста бързо, казва д-р Круз

Не връзвайте вашата котка навън, дори ако смятате, че мястото е подходящо и сенчесто, слънцето може да се измести, излагайки на котката на пряка слънчева светлина, преди да го осъзнаете

Не пренебрегвайте признаците на топлинен удар: „Признаците включват задъхване, проблеми с дишането и повишена сърдечна честота,“ казва Питърсън. „Действията на котка, пострадала от топлинен удар могат на включват признаци, като странно ходене и венци, по-зачервени от нормалното.“ Ако забележите някой от тези симптоми, увийте вашата котка във влажна хладна кърпа и се свържете със вашият ветеринарен лекат или болница възможно най-бързо.
2178024413_cebc0512eb

Осигурене комфортно за летния сезон място в къщи за котката си:

Охладете дома си колкото е възможно повече, преди да тръгнете за работа. Покрийте прозорците и оставете включен вентилатор, ако е възможно.

Ако е възможно, позволявайте на котката ви достъп до мазето си, или други хладни помещения. От това биха могли да се възползват по-възрастните котки, които не са чак толкова мобилни и креативни, намирайки си хладно място за дрямка през деня.A stray cat seen through a hole in an iron panel covering a basement window in the Belarusian capital Minsk, Monday, Feb. 4, 2013. Municipal authorities in Belarus are walling up stray cats in basements in compliance with Soviet-era regulations, dooming them to death of hunger. Belarus doesn't have shelters for stray animals. Municipal authorities said they wall up doors to basements in line with sanitary norms introduced in 1990, when Belarus was still part of the USSR. (AP Photo/Sergei Grits)
Осигурете достъп на котката ви в банята през деня. Котките понякога обичат да лежат на хладните плочки, във ваната или в мивката.

7148858391_0d71ebd23b_b
Ако изкарвате котката си навън или във задния двор докато ви няма, осигурявайте течаща вода или бъдете сигурни, че купичките с вода няма да се изпарят.

Ако се налага да пътувате с домашната си космата любимка с автомобил, уверете, че въздушният поток реално достига до клетката на котката или най-добре покрийте клетката с мокра кърпа, ако пътувате през деня.
Дръжте спрей бутилка студена вода под ръка, за да се намокрите козината по време на всички необходими пътувания с кола.

Поставете храната и купичката с вода, далеч от слънчева светлина. Сложете в купата с вода кубчета лед, за да се запази охадена в продължение на часове.

Дръжте дейността до минимум. Не насърчавайте вашето коте да играе в горещите дни.
Ако замине за еднодневна екскурзия, като например посещение на плажа, помолете се на ваш съсед на погледне котката ви по някое време на деня.

Ако работите дълги часове, помислете за закупуване на електронен фонтан / купа за вода. Хидратацията е много важна, както за хората, така и за животните, особено за тези, покрити с пухкава козина.

cat-water-bowl-fountain

Летните горещини могат да бъдат стресиращи за всички, но нашите котки зависят от нас, уверите, че те са в безопасност и спокойни. Предприемете изпълняването на тези стъпки, за да си гарантирате,  прохладна и удобна среда за вашият пухкав любимец. Това е важна част за отговорните и любящи собствении на домашни любимци. Котката ви ще ви е благодарна много пъти по многото обичайни начини – мъркане, обич, котешки масажи и разбира се верен пухкав другар.

download (1)

Реклами

About mmmim

Всички, които ме познават добре, може би знаят, че няма как да започна представянето си просто със "Здравейте, приятели, това е моят блог!" :) Казвам се Мария, за моите приятели, познати и всички останали добронамерени хора съм просто - Мим. Аз съм една блуждаеща добра душа! Вечно търсеща ... рядко намираща, но винаги благодарна за и на днешния ден! Силно привързана съм и изпитвам огромно възхищение към изкуството и считам, че то е неразделна част от животът ни тук, на mother eARTh :) Обожавам безмесните ястия под всичките им форми, вкус и вид, а не консумирам месо, поради силното си обожание и респект към животните, с които всъщтност е свързана и професията ми. Носейки дълбока и чиста любов в сърцето си към разкоша на България, живея във всеизвестната мегаполитна световна столица – Лондон, която както може би всички знаят – и взима, но и дава, поучава, а и те научава на не малко полезности, които имам силното желание да споделя с Теб – драгият читател, винаги жаден за нови, свежи и практични идеи за едно прекрасно днес и още по-прекрасно утре!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s